Top Menu

Handledareutbildning

För att se utbildningsdatum, gå till Startsida

Handledarkurs

Avser du att komplettera dina körlektioner med privat övningskörning är det viktigt att veta vilka regler som gäller.

Sedan år 2006 är det nämligen lag på att alla handledare och elever ska gå en så kallad handledarutbildning (kallas även för introduktionsutbildning) innan ni får övningsköra tillsammans.
Introduktionskurser för handledare och elever kom till för att minimera antalet olyckor vid privat övningskörning. När ni går en utbildning hos oss på JTS-Trafikskola får du chansen att få svar på dina frågor om övningskörningen, säkerhet samt att du även får tips och råd kring elevens mängdträning hemma. Kursen är obligatorisk för att få övningsköra privat.
Tänk på att den blivande handledaren och eleven efter utbildningen själva ska ansöka om att bli godkända hos Transportstyrelsen. Gå in på korkortsportalen.se. Där kan Ni läsa mer om ansökan. Efter genomgången kurs rapporteras deltagarna till Transportstyrelsen av trafikskolan.

Vi bjuder även på fika och du får möjlighet att prata med andra som också ska övningsköra privat. Kom gärna ihåg att vara i tid då vi inte kan starta innan alla kommit.

Vår handledarutbildning hålls i vår utbildningslokal på Dotorpsgatan 15d  i Falköping.

Kostnad enligt prislistan. Du kan boka tid genom att ringa. Maila eller komma in till oss.

Du kan lämna in ansökan om handledarskap genom att fylla i blanketten hos Transportstyrelsen innan eller efter kursen. Ansök om handledarskap


Ni är välkomna att boka in er. Vi kan ta emot 16 deltagare per utbildningstillfälle. Medtag legitimation.

Nästa Handledarkurs se startsidan.

Producerad av STARJIVE STUDIOS